A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz a sült csirke bőre igazán ropogós: egyetlen kihagyhatatlan hozzávaló a titka


Fejedelmi ebéd a sült csirke, és nem is bonyolult. Nagyon fontos, hogy a bőre a lehető legropogósabbra süljön.


A legropogósabb sült csirke titka a fűszeres vaj, amivel jó vastagon dörzsöld be a bőrét. A húst sütés közben érdemes a saját szaftjával locsolgatni és időnként megfordítani. Bár a köretet sokan szeretik a hússal együtt sütni, ha igazán ropogós bőrt szeretnél, ezt most felejtsd el, a sülő zöldségek párája ugyanis csak puhítja.

Hozzávalók 4 személyre
👉 1 egész csirke
👉 20 dkg vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 alma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
Egy almát moss meg, vágd cikkekre, és helyezd a csirke hasüregébe. A puha vajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal, és jó alaposan, vastagon kend be vele a csirke felületét. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A csirkét tedd egy tepsibe, takard le alufóliával, és így, lassú tűzön süsd nagyjából másfél órát. Közben rendszeresen fordítsd meg, és locsolgasd a keletkező szafttal. A fóliát a sütési idő felénél távolítsd el. Ha szükséges, időnként egy kevés vizet önthetsz alá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések