Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagyományos székelykáposzta kolbásszal és szalonnával: jót tesz neki, ha néhány napig áll


A hagyományos székelykáposzta füstölt szalonnás alappal és sok hússal készül.


A hagyományos székelykáposzta az az étel, amiből felesleges kis adagot készíteni. Attól sem kell félni, hogy megromlik, sőt másnap vagy harmadnap még finomabb is, mint frissen, mivel az ízeknek kell egy kis idő, amíg teljesen összeérnek.

Hozzávalók 8 személyre

👉 1 kg sertéscomb
👉 1 kg savanyú káposzta
👉 25 dkg füstölt szalonna
👉 25 dkg lángolt kolbász
👉 10 dkg rizs
👉 4 babérlevél
👉 2 hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A kolbász héját húzd le, és karikázd fel. A szalonnát is vágd kockákra, olvaszd ki a zsírját, és szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsíron először párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd hozzá a kolbászkarikákat, és így süsd együtt. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, valamint a feldarabolt paprikával és paradicsommal.

Tedd vissza a tűzre, és várd meg, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Ekkor add hozzá a húst, a lecsepegtetett savanyú káposztát és a kiszedett szalonnapörcöt, öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi, sózd és borsozd meg, add hozzá a babérlevelet, és először forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és így főzd össze az egészet egy bő óra alatt. Amikor a hús megpuhult, add hozzá a rizst is, és fedő alatt főzd készre. Friss kenyérrel és tejföllel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések