Még mindig nincs vége a befőzési szezonnak, a sütőtökből is készíthetsz ínyenc savanyúságot.
Az uborka mellett adj esélyt az ecetes, fűszeres töknek is! Nem kell vele sokat foglalkozni. Ha a tököt megpucolod és felvágod, a nehezével el is készülsz. Az üvegben nagyon jól néz ki, és az ízére sem fogsz panaszkodni. Remek kísérője a sült húsoknak.
Hozzávalók
👉 1.5 kg sütőtök
👉 5 dl víz
👉 1.5 dl fehérborecet
👉 8 dkg bors
👉 3 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál só
👉 2 db babérlevél
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 fahéj
👉 szegfűszeg
👉 csillagánizs
Elkészítés:
Az üvegeket készítsd elő, mosd el alaposan, majd rakd a mikróba, és járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A sütőtököt pucold meg, a magját kapard ki, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. Az ecetet keverd össze a vízzel, add hozzá a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, a cukrot, a babérlevelet, a csillagánizst, a sót és a fokhagymát. Főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig.
A tököt rakd a felforrósított üvegekbe, öntsd rá a levet, és zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, pakold plédek közé, majd hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések