A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat: Boris Johnson is visszatérhet


Akár Boris Johnson és Rishi Sunak összecsapását is hozhatja az egy hét alatt lefuttatott brit konzervatív vezetőválasztás.


Liz Truss brit miniszterelnök lemondását követően az Egyesült Királyságban, a figyelem azonnal a konzervatívok vezetőválasztására irányul. Egyes pletykák szerint Boris Johnson – aki jelenleg a Karib-térségben nyaral – mindössze hat héttel azután, hogy távozott hivatalából, szintén pályázni fog a tisztségre. Támogatói azt mondták, hogy „ideje visszatérni” – számolt be a Dailymail.

Jeremy Hunt, pénzügyminiszter azonnal kiesett az esélyes jelöltek közül. Rishi Sunak barátai a MailOnline-nak azt mondták, szinte biztos, hogy Sunak elindul, emellett Suella Braverman és Kemi Badenoch is valószínűleg indulni fog. A hírek szerint Penny Mordaunt is elkezdett építkezni a Twitteren.

Brandon Lewis igazságügyi miniszter is fontolgatja, hogy beszáll a harcba,

bár a szavazólapon való megjelenéshez szükséges parlamenti képviselők jelöléseinek száma várhatóan nagyon magas lesz.

Sunak egyik közeli szövetségese a MailOnline-nak azt mondta, hogy a „természetes logika” azt diktálná számára, hogy szembeszálljon Johnsonal. „Ez egy csata lesz a párt lelkéért” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések