A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Élelmiszert és kitüntetést is lopott a csabai sorozatbetörő


Számos lopás írható annak a 38 éves, büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfinak a terhére, akinek letartóztatását a napokban kezdeményezte a Békéscsabai Járási Ügyészség. Mindezt el is rendelte egy hónapra a Gyulai Járásbíróság.


A férfi májusban Békéscsabán, a Bartók Béla úton egy biciklitárolóból lovasított meg egy 120 ezer forint értékű, egyébként lezáratlan kerékpárt a rajta lévő, nem használt lakattal együtt. A biciklit a rendőrök a nyomozás során lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. A tolvaj még aznap 140 ezer forint értékben lopott el kéziszerszámokat és horgászfelszerelést egy családi ház nyitott garázsából, ahova úgy jutott be, hogy átmászott a kerítésen.

A tettes júliusban egy másik családi ház udvarára is bemászott. Itt a nyári konyhát találta nyitva, ahonnan fagyasztott élelmiszerekkel, körömvágó ollókkal és kilenc katonai kitüntetéssel távozott – a rendőrök ezeket is megtalálták a tolvajnál, aki abban a hónapban ötször lopott ugyanabból az élelmiszerüzletből is. Volt, hogy 10 ezer forint értékű élelemmel távozott fizetés nélkül, de olyan is, hogy csak egy lecsókolbászt rejtegetett a ruházatában, amikor feltartóztatták.

Augusztusban a Lencsési lakótelepen felfeszítette egy dinnyeárusító bódé oldalát, amelyben 100 ezer forint értékű dinnye, egy 70 ezer forintos digitális mérleg és 3 ezer forint készpénz volt; ekkor egy járőr a helyszínen tetten érte. Szeptemberben három alkalommal bukott le egy másik élelmiszerboltban, innen is főként élelmiszereket és alkoholt próbált elvinni.

A letartóztatását azért kezdeményezte a vádhatóság, mert fennáll a szökés és elrejtőzés, de az esetek sorozatjellegére tekintettel a bűnismétlés veszélye is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések