A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokival is lehet fogyni: 7 diéta szabály


Nem egyszerű belevágni egy fogyókúrába, hát még akkor, ha a csokoládé a gyengéd, aminek nem tudsz ellenállni! 

Ha nem telik el úgy nap, hogy ne ennél legalább egy kockával (vagy valószínűleg többel), akkor egyik napról a másikra nem is tudsz leállni erről a diétád kedvéért. De ki mondta, hogy végleg le kell mondanod az édességről, ha fogyni akarsz pár kilót?

A csoki fajtája is számít

Ha már mindenképpen csokoládét szeretnél enni a diétázás alatt is, inkább válassz olyat, amiben a lehető legkevesebb kalória van - írja a bien.hu.

Kutatások szerint az étcsoki sokkal jobb az általános egészséged szempontjából, hiszen flavonoidok és antioxidánsok találhatók benne, amelyek javítják a vérkeringésedet is.

Talán nem olyan édes, mint egy tejcsoki, de alig pár nap alatt megszokod az ízvilágot, és nyugodtabb szívvel csökkentheted az édesség iránti vágyakozásodat vele.

Igyál egy kis kakaót

Az étcsoki pozitív tulajdonságairól részben a benne található kakaó tehet! Ha kívánod a csoki édeskés ízét, legközelebb inkább natúr, édesítetlen kakaópor felhasználásával készíts egy bögre kakaót, lehetőség szerint sovány tejjel. Így kiélvezheted a finom ízt, felesleges kalóriák és zsírok nélkül!

Azt viszont ne felejtsd el, hogy a tej fajtája nagyon sokat számít az emésztésed és az antioxidánsok feldolgozása szempontjából. Erre mindig figyelj oda, pláne akkor, ha fogyni szeretnél!

Cukormentes nasi is jöhet

Ma már rengeteg finomság közül válogathatsz még egy fogyókúra alatt is, így ha nagyon kívánod a csoki ízét, vegyél olyan nasit, ami cukormentes, de csokis ízesítéssel rendelkezik.

Már egy kis adag is megszüntetheti a cukor iránti vágyakozást, és a diétádat sem teszed így tönkre. Persze azért ezeknél is érdemes mértéket tartani, hiszen hiába cukormentes, attól még nem feltétlenül jó a fogyókúra szempontjából, de lényegesen jobb választás, mint egy szelet csokoládé.

Csokis illatok

Az egyik legjobb módja annak, hogy csillapítsd a csokoládé iránti étvágyadat, ha ennek illatát érzed hosszú időn át. Például szerezz be egy csokis illatú kézkrémet vagy ajakbalzsamot, amit a munkahelyeden is használhatsz, amikor épp megkívánod az édességet.

A négy fal között pedig nyugodtan gyújts meg egy csokoládé illatú gyertyát, hogy hamar bejárhassa az édeskés aroma a szobát. Így egy idő után már megtelsz az illattal, és nem fogod kívánni az édességet sem.

Találd meg az egyensúlyt

A legjobb megoldás az, ha előre megtervezed, mikor és milyen édességet fogsz fogyasztani a nap folyamán. Ha például úgy döntesz, hogy ebéd után megeszel egy csokis brownie-t, reggelire ne egyél csokis croissant, és mondj nemet este is a desszertre.

Szakértők szerint amennyiben előre készítesz egy tervet, és ragaszkodsz is hozzá, sokkal jobban tudod tartani a diétádat, mint ha mindig impulzívan, hirtelen felindulásból döntenél.

Egyél kicsit lassabban

Szuper módszer, ha étkezésnél figyelsz a tempóra, és némileg lassabban rágod meg az ételeket. Ugyanis így sokkal hamarabb fogod azt érezni, hogy jóllaktál, és kisebb adagokat fogyasztasz el. Ugyanez igaz akkor is, ha csokoládét eszel.

Ahelyett, hogy gyorsan habzsolnád a finom falatokat, inkább élvezd ki az ízeket lassan, és meglátod, hamarabb érzed azt, hogy ennyi elég is volt. Ez egyébként az emésztésednek is nagyon jót tesz!

Eddz többet

Azokon a napokon, amikor több csokoládét eszel, mint azt eredetileg szeretted volna, döntsd el magadban, hogy 5 perccel többet futsz a futópadon, vagy valamennyivel több guggolást csinálsz.

Így kompenzálhatod mozgással a bevitt kalóriákat, és sokkal jobban fogod magad érezni. Aki ugyanis egy kicsit is csal a fogyókúrája alatt, hamar bűntudatot érez, de így csökkentheted ezt is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések