A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Áll a bál a briteknél: saját miniszterének kellett megvédenie Liz Trusst


James Heappey szerint nem most van itt az ideje a konzervatívok vezetőjének leváltásának, miközben rohamosan fogy a levegő a miniszterelnök körül. 

Nem most van itt az ideje a vezetőváltásnak – érvelt James Heappey fegyveres erőkért felelős miniszter, aki megvédte a brit miniszterelnököt, Liz Trusst. Hozzátette, hogy azok a felvetések, amelyek szerint Liz Truss helyére olyan jelöltet állítanak, aki egyesítené a pártot, alaptalan pletykák.

Truss asszony ragaszkodott ahhoz, hogy a konzervatívokat a következő parlamenti választásokon is ő fogja vezetni, annak ellenére, hogy a fordulatai miatt küzd a tekintélye megmentéséért.

A Munkáspárt Truss álláspontjától függetlenül választásokat sürget.

A BBC politikai szerkesztőjének, Chris Masonnak nyilatkozva Truss bocsánatot kért a hibákért, amelyeket a szerencsétlenül járt minibüdzsé kapcsán elkövetett. Hétfőn Jeremy Hunt kancellár szinte az összes adócsökkentési javaslatot visszavonta, amelyeket a korábbi kancellár, Kwasi Kwarteng a múlt hónapban terjesztett elő.

A miniszterelnök kedd délelőtt a kabinet ülését vezette, később pedig várhatóan a párt jobboldalán álló tory képviselők európai kutatócsoportjával is tárgyalni fog. Truss pedig kabinetminisztereivel és a hátsó padsorokban ülő képviselőkkel tartott megbeszéléseket, hogy megpróbálja megnyugtatni pártját.

Rachel Reeves, a Munkáspárt árnyékkancellárja a BBC Breakfastnek azt mondta, hogy

a miniszterelnök tervéből csak a magasabb jelzáloghitel-kamatlábak és a bankárok magasabb bónuszai maradtak”.

Szerinte a miniszterelnök „megszabadíthatja magát és mindannyiunkat ettől a nyomorúságtól, ha lemond és általános választásokat ír ki”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések