A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket


TASZ, migránsokat segítő egyesület, Amnesty.

„David Pressman nagykövet tartalmas beszélgetést folytatott a magyarországi civil társadalom vezetőivel kihívásokkal teli és fontos munkájukról” – adott hírt az egyeztetésről az Egyesült Államok nagykövetsége Facebook-oldalán.

A megbeszélés végén egy csoportkép is készült, amelyen balról jobbra a következő személyek láthatók:

  • Kapronczay Stefánia, TASZ ügyvezető igazgatója
  • Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója
  • David Pressman, az Egyesült Államok Magyarországi nagykövete
  • Kováts András, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója.

Vig Dávid, az Amnesty vezetője nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt nyilatkozta a Tagesspiegelnek, hogy „a queer emberek helyzete Magyarországon egyre rosszabb”. Az interjúban azt is hozzátette, hogy „a saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt”.

David Pressman amerikai nagykövet és hivatala körül pedig nemrégiben azért forrt a levegő, mert Amerika-kritikus jobboldaliakat kritizáltak egy videóban. „Kövér, Bencsik vagy Putyin mondta?” – tette fel a kérdést videójában a budapesti amerikai nagykövetség. Erre „a találós kérdésre” szinte valamennyi érintett reagált is. Bayer Zsolt egy tesztet is összeállított Pressmannek.

Jeszenszky Zsolt: A tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket

A bejegyzés alatt Jeszenszky Zsolt, a Politikai Hobbista című műsor házigazdája is megjelent. Hozzászólásában azt írta: „Fogalmazzunk akkurátusan, egzakt módon: a tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket”.
 



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések