A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bulinegyed miatt kérik számon Nímandot a lakók


Az Élhető Erzsébetváros Egyesület szerint a választáskor megígért éjféli zárás három év alatt sem történt meg. 

Egy erzsébetvárosi civil szervezet szerint a VII. kerületi polgármester nem tartotta be a választási ígéretét, ezért az önkormányzat szerdai képviselő-testületi ülésén szeretnék kikényszeríteni a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartásáról szóló rendelet módosítását – számolt be cikkében az Index.

Mi, itt élők nem várunk mást, csak hogy a VI., VIII. kerülethez hasonló szabályozás, az éjféli záróra vonatkozzon a mi lakóhelyünkre is.” 

Ez a fő üzenete az Élhető Erzsébetváros Egyesületnek. A helyi civil szervezet önkormányzati képviselője, Garai Dóra ennek érdekében 

ismét benyújtotta az éjféli záróráról szóló előterjesztését Erzsébetváros ónkormányzatának szerdai testületi ülésére.

A nyilvános ülésre invitáló levelükben jelzik, hogy a Covid elmúltával a bulinegyed ismét teljes kapacitással üzemel. Azt is hangsúlyozzák, hogy a választáskor megígért éjféli zárás három év alatt sem történt meg.

„A beígért »kulturális negyed« csak üres szavak voltak, továbbra is kocsmatúráktól, hajnalonta gajdoló ittas emberektől hangos, vizeletszagtól, hányástól, üvegtörmeléktől lakhatatlanok Belső-Erzsébetváros utcái és bérházai. Mi, erzsébetvárosiak, gyerekeink, idős szüleink ezekben a házakban, ezekben az utcákra néző lakásokban élünk. A türelmünk elfogyott: több éve lehetetlen éjjelente aludni, itt élni” – fogalmaznak a levélben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések