A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Von Der Leyen bevezetné az ársapkát az orosz gázra


Emellett energiaszolgáltatók extraprofitját is lefölözné az Európai Bizottság elnöke.


Európának árplafont kell bevezetnie az orosz gázvezetékekre – mondta pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője, hogy meghiúsítsa Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a blokk energiapiacának manipulálására irányuló kísérleteit.

Emellett intézkedéseket sürgetett annak érdekében, hogy a villamosenergia-szolgáltatók a gázválságból származó váratlan nyereségének egy részét lefölözzék, és a pénzt a kiszolgáltatott polgárok és vállalatok támogatására fordítsák.

„Szilárd meggyőződésem, hogy eljött az ideje az Európába irányuló orosz gázvezetékekre vonatkozó árplafon bevezetésének” – mondta von der Leyen újságíróknak a német konzervatív törvényhozók Murnau városában tartott találkozójának margóján. „Európai szinten javaslatot lehet tenni a gázárplafonra, és európai szinten is van jogalap arra, hogy válság idején vészhelyzeti intézkedésként átmenetileg lefölözzék a nyereséget” – tette hozzá.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések