A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videón a honvédség újdörögdi különleges műveleti gyakorlata


A gyakorlaton a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka is jelen volt.


Az elhúzódó háború, valamint a folyamatos migrációs nyomás okozta állandósult biztonsági kockázat szükségessé tette a Magyar Honvédség „mobilizációját”. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter utasítást adott a Magyar Honvédség parancsnokának, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a honvédség harc- és reagálóképességét növelje – írta a Magyar Honvédség Facebook-oldalán.

Az utasításnak megfelelően elkezdődött egy kiemelt és nagyobb intenzitású gyakorlatozás és felkészítés, amelynek keretében a honvédség harc- és reagálóképességének növelése érdekében szervezték meg és hajtották végre a Magyar Honvédség összhaderőnemi, különleges műveleti gyakorlatát Újdörögd romvárosában.

A kiképzőfoglalkozás sajtónapján Magyarország honvédelmi minisztere és a Magyar Honvédség parancsnoka is jelen volt – ismertették.

A különleges műveleti gyakorlatról egy videót is megosztottak a Honédség Facebook-oldalán, amelyet alább tekinthetnek meg:



„A békéhez erő kell!”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a gyakorlatról azt írta:

Mi a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell: hetekkel ezelőtt elrendeltem a Magyar Honvédség készenlétének fokozását.

Ennek megfelelően elkezdődött egy nagyobb intenzitású gyakorlatozás” – olvasható a bejegyzésben.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések