Hirdessen itt

Védelmi pénzt követelt a páros az idős férfitől


A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét: védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle - tájékoztatott a Tolna Megyeii Rendőr-főkapitányság. 

Egy külföldön élő nő tett feljelentést szeptember 19- én a rendőrségen, mivel Dombóváron élő idős rokonát hosszabb ideje ismeretlenek hívogatják telefonján. Mint elmondta, védelem fejében 500 ezer forintot követelnek tőle, és a telefonálók megfenyegették, ha nem fizet, bántani fogják. A férfi a fenyegetések miatt nem szívesen megy sehová, fél, hogy zsarolói beváltják az ígéretüket.

A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az ügyben az adatgyűjtést, mely során a gyanú egy helyi párosra terelődött. Még a feljelentés napján elfogták a zsarolás kísérletével összefüggésbe hozható férfit és párját, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Szekszárdi Járásbíróság szeptember 22-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések