A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Továbbra is tagadja bűnösségét Czeglédy Csaba


Biztos, hogy idén nem hoznak ítéletet a DK-s ügyvéd ellen az „Ördög ügyvédje” ügyben indult büntetőeljárásban, amelyben a bíróság márciusban büntetővégzéssel bűnösnek mondta ki Czeglédyéket. 

Miközben a Borkai Zsolt, korábbi győri polgármesterről készült szexvideó ügyében a Győri Járásbíróságon az egyik vádlott beismerő vallomást tetta Veszprémi Járásbíróságon ma megkezdődött a Czeglédy Csaba és társa ellen indított büntetőper, az „Ördög ügyvédje” ügyben – tudta meg a Mandiner. 

A szombathelyi DK-s politikus márciusban a bíróság,

tárgyalás megtartása nélkül meghozott büntetővégzésben egymillió forintos, míg társát ötszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte,

személyes adattal visszaélés vétsége miatt.

A Fővárosi Főügyészség tavaly októberben emelt vádat a DK-s ügyvéd, és társa ellen, kilenc rendbeli, különleges személyes adattal visszaélés miatt. Az ügyészség szerint ugyanis Czeglédyék voltak azok, akik a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal nyilvánosságra hozták a Borkai Zsolt volt fideszes győri polgármesterről készült szexuális tartalmú felvételeket. 

A vádirat alapján a különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videó felvételek nyilvánosságra hozatalával a vádlottak jelentős érdeksérelmet okoztak az érintetteknek. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel,

az ügyvéddel szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki.

A DK-s politikus végi tagadta, hogy ő lenne az Ördög ügyvédje, azaz ő állna a felvételetek közlő blog mögött. 

Az ügyet a bíróságok egymásnak dobálták, míg végül az Veszprémben kötött ki, amely meghozta az idézett végzést. Czeglédy azonban nem nyugodott bele a döntésbe és tárgyalás megtartását kérte, melyre az eljárási törvény szerint lehetősége van. A bíróság tájékoztatása szerint a keddi előkészítő ülésen

a vádlottak továbbra is tagadták a bűnösségüket.

A felek ezzel együtt bizonyítási indítványokat terjesztettek be és kezdeményezték egyes bizonyítékok kirekesztését. Ezekre, valamint a vádlotti tagadásokra tekintettel bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben, melynek időpontja 2023. február 2.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések