Hirdessen itt

The New York Times: Meloni győzelmével Orbán megújult erővel folytathatja munkáját


„Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”– idézte a lap Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselőt. 

Az Európát sújtó válság nyomán mostanra nem csupán előretörtek a szélsőjobboldali pártok, de a politikai élet normális részéve váltak, és nincsenek többé kiközösítve”

– állítja Charles A. Kupchan, a Council on Foreign Relations nevű kutatóintézet munkatársa a The New York Times című lapban publikált cikkében.

„A Meloni által vezetett kormány kezét meg fogják kötni az uniós források, hiszen az ország gazdaságának működéséhez elengedhetetlenek az eurómilliárdok” – olvasható a cikkben.

A lap szerint, ha Meloni a populista, euroszkeptikus oldalhoz társul, akkor Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megújult erővel folytathatják munkájukat.

Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”

– jelentette ki Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselő, politikai elemző.

„Magyarország önmagában is sok gondot okoz az EU-nak, de Olaszországgal és Lengyelországgal társulva komoly kihívást jelentene az uniós politikai fősodornak” – írja a The New York Times. A lap cikke kitért rá, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök elsőként gratulált Meloninak választási győzelmekor, politikai igazgatója, Orbán Balázs pedig azt írta a Twitteren, hogy „ilyen nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükségünk van olyan barátokra, akivel közös a víziónk és az európai problémákhoz való hozzáállásunk”.

„Stefanini szerint ha Melonit az EU-ban mellőzni próbálják és sarokba szorítják, akkor ott lesznek Orbán és követői, akik várnak rá, és ő csatlakozni fog hozzájuk. Ha viszont legitim vezetőként fogadják, akkor az EU együtt tud majd működni vele” – olvasható a cikkben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések