A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Támogatja az orosz inváziót a boszniai szerbek vezetője


Milorad Dodik hamarosan találkozik az orosz elnökkel, hogy megvitassa vele többek között a „Nyugat viselkedését”. 

Milorad Dodik, szeparatista boszniai szerb vezető hétfőn kijelentette, teljes mértékben támogatja Oroszország ukrajnai invázióját,. Dodik mindemellett párhuzamot vont Boszniával, mondván, a helyi szerbek sem járhatnak ugyanabba az iskolába, mint a muszlimok – írta az Euroctiv.

A boszniai szerb vezető az orosz TASS-nak adott interjújában a boszniai szerbek Szerbiával való egyesülési vágyát „természetesnek nevezte”.

Dodik hozzátette, „hasonló a helyzet az ukrajnai oroszokkal is, hiszen a hatóságok, mintegy 15 milliójukat korlátozzák abban, hogy az anyanyelvüket használják.

Ezért Oroszország különleges hadműveletét az indokolja, hogy meg kell védeni az embereket”

– idézte Dodik Klix.ba-nak adott interjúját a portál.

Dodik hamarosan találkozik Putyinnal

Az Euractiv felidézte, hogy Dodikot az Egyesült Államok kormánya szankcionálta a béketörekvések és a jogállamiság aláásása miatt. A cikkből az is kiderült, hogy a boszniai szerb vezető hamarosan találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitassa vele a „konkrét energiaprojekteket és a Nyugat viselkedését”.

„A Nyugat soha nem hagyta abba az ortodox világ elleni harcot; ezt megértjük. Ennek a harcnak egyetlen célja van: Oroszország természeti erőforrásainak megszerzése.

Ezért ment oda Napóleon és Hitler, és a mai Nyugat is meg akarja hódítani ezeket a területeket.”

 – szögezte le Milorad Dodik az interjúban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések