A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Strici exalpolgármester lesz az árnyékminiszterelnök önkormányzati árnyékminisztere


Önkormányzati árnyékminiszternek készül az MSZP-ből emigráló Szaniszló Sándor polgármester.

Oláh Lajos és Bardóczi Balázs mellett a nem is olyan rég még az MSZP polgármestereként „tengődő” Szaniszló Sándor is bekerült Dobrev Klára árnyékkormányába mint önkormányzati árnyékminiszter.

Az immár a DK-ban politizáló politikus régóta tagja a tizennyolcadik kerületi közéletnek, több mint 30 éve él a városrészben. 1998-tól pénzügyi tanácsadóként az önkormányzatot, 2002 és 2010 között már alpolgármesterként szocialista főnökét, Mester Lászlót segítette.

Amint azt a Kontra.hu írja, épp ebben az időszakban kezdtek el cikkezni arról, hogy az egyébként tehetségesnek tartott politikus az egyik legjobban fizetett vezető a Demszky-érában.

De az egyik legismertebb pestszentlőrinci botrányban is előkerült a neve Szaniszlónak, 2009-ben derült ki ugyanis,

hogy alpolgármestersége idején egy önkormányzati tulajdonban lévő hotelben prostitúciós tevékenységet folytattak.

Az ügyben felállított hivatali vizsgálóbizottság viszont nem talált semmit, az MSZP-s városházán nem tudtak a kuplerájról. És azt sem találták aggályosnak, hogy a szálláshely üzemeltetését az a Bodnársport Kft. üzemeltette, ami Bodnár János korábbi szocialista alpolgármester tulajdonában állt.

Az egyébként aradi születésű és a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, a Külkereskedelmi Főiskolán, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen tanuló Szaniszlóval 2010 után is foglalkozott a sajtó. Többször felmerült a neve a Hagyó-ügy Fővárosi Közterület-fenntartót érintő szálánál – a politikus volt a fővárosi cég felügyelőbizottságának elnöke. A rendőrség hűtlen kezelés miatt az FKF-nél is nyomozást rendelt el.

Szaniszló a 2010-es kormányváltás után az MSZP tizennyolcadik kerületi vezére lett, és bár 2014-ben elindult a fideszes polgármester, Ughy Attila ellen, nem győzött. 2019-ben viszont összejött az általa áhított siker, így már nem csak a kompenzációs listának köszönhetően ülhet a Fővárosi Közgyűlésben. Ekkor még szocialistaként.

2020 februárjában viszont Szaniszló és Kiss László – óbudai, korábban szintén MSZP-s – polgármester átléptek a Gyurcsány-pártba.

Nem kaptuk meg azt a támogatást, amit polgármesterként elvárhattunk volna, ezért a DK-hoz fordultunk”
– magyarázkodott akkor a lőrinci vezető.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések