Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szilvás-őszibarackos cobbler egyszerűen: ropogós vajas tészta kerül a gyümölcs tetejére


A szilvás-őszibarackos cobbler lényege, hogy alul sül a gyümölcs, és a tetején halmokban pirul meg a tészta.


A szilvás-őszibarackos cobbler pofonegyszerű elven készülő, mégis különleges édesség. A tepsi alján lágyan sül össze a fűszeres gyümölcs, tetején pedig ropogós tésztahalmocskák pirulnak.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg hideg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor

A gyümölcsös részhez
👉 75 dkg őszibarack
👉 25 dkg szilva
👉 7.5 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackot hámozd meg és szeleteld fel, a szilvát magozd ki, és vágd darabokra. A feldarabolt gyümölcsöket forgasd össze a cukrokkal, az étkezési keményítővel és a fahéjjal, majd egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tésztához a lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd ezt az egészet morzsold el a vajjal. Egy másik tálban vegyítsd el a tojást a tejszínnel, és add a vajas liszthez. Fakanállal dolgozd össze, majd evőkanállal halmozz belőle adagokat a gyümölcs tetejére. Told 180 fokos sütőbe 35 percre, amíg aranyszínt kap.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések