A dán vajas keksz omlós, puha teasütemény, a tésztájába pedig darált mandula is kerül.
Ha szereted a puha aprósüteményeket, készítsd el ezt a mandulás, dán vajas kekszet, ami olyan jól fog esni egy csésze kávé vagy tea mellé. Az egyszerű linzertésztát finomra darált mandula dúsítja, a darabok tetején pedig egy-egy szem egész mandula pihen.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg darált mandula
👉 3 evőkanál tej
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál vaníliakivonat
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 20 db egész mandula a tetejére
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a tojással és a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot. A lisztet vegyítsd el a darált mandulával, a szódabikarbónával és a sóval, add a tojásos keverékhez, keverd jól össze, végül lazítsd a tejjel. Az így kapott masszából habzsák vagy kiskanál segítségével halmozz diónyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindegyik darab tetején helyezz el egy-egy egész mandulát, és told 200 fokos sütőbe tíz percre, amíg a teteje szép színt kap.
0 Megjegyzések