A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összeülhet a nemzetbiztonsági bizottság a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások miatt


A Fidesz frakcióvezetője szerint „az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben”.  

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke támogatja, hogy a testület kivizsgálja a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások ügyét. A bizottság másik ellenzéki tagja, az MSZP-s Molnár Zsolt is fontosnak tartja az igazság kiderítését, ugyanakkor csak a vizsgálat körülményeinek ismeretében dönt majd annak esetleges támogatásáról – számolt be a Magyar Nemzet az ügy fejleményeiről.

Mint ismert, Kocsis Máté csütörtökön jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, a testület tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét.

Mint a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott, az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter „óvatlanul vagy szándékosan” tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről – idézte fel a lap.

„Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben”

 – jelentette ki Kocsis Máté, hangsúlyozva: törvény tiltja azt, hogy a pártok külföldről elfogadjanak támogatásokat.

Sas: Ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni

„Minden olyan témát, ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni akár politikai szinten is” – válaszolta a Magyar Nemzet megkeresésére Sas Zoltán, aki várja Kocsis Máté előterjesztését az ügyben.

A bizottság jobbikos elnöke hozzátette, nem egyfajta politikai adok-kapok irányába kell elmozdulni, de ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni.

A testület másik ellenzéki tagja, Molnár Zsolt a lapnak úgy fogalmazott:

minden olyan vizsgálatot, amely az igazság kiderítését és Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit szolgálja, korábban is támogatott és most is támogatja.

„Azonban fontos, hogy a vizsgálat objektív módon történhessen meg. Ezért annak esetleges támogatásáról csak a bizottság zárt ülésén tudok dönteni, miután kiderültek a vizsgálat lefolytatásának körülményei” – idézte a Magyar Nemzet az MSZP-s képviselőt.

Nem egyértelmű Márki-Zayék elszámolása

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjének mozgalma összesen 1,8 milliárd forintnyi adományt kapott az USA-ból a demokráciát féltő Action For Democracy szervezeten keresztül.

Bár Márki-Zay később nyilvánosságra hozta mozgalmának teljes elszámolását is a beérkezett adományokról, abból nem derült ki, hogy pontosan kiktől érkeztek a néhol elképesztő összegek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések