Az omlós sertéstarja pikáns pácban érlelve ellenállhatatlan.
A pikáns pácban érlelt omlós sertéstarja grillen vagy sütőben is készülhet. A legfinomabb ízek elérése érdekében elkészítés előtti este tedd be a fűszeres lébe, ami így jól átjárja. Sózni csak közvetlenül sütés előtt szabad, különben megkeményedik.
Hozzávalók 6 személyre
👉 2 kg sertéstarja
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 evőkanál ketchup
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
👉 1 teáskanál bors
Elkészítés:
A páchoz a citromlvelet és az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a ketchuppel, a mustárral, a paprikakrémmel és a borssal. A húst szeleteld fel, és fektesd a páclébe úgy, hogy minden oldalát befedje. Így pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakát. Másnap tedd őket egymás mellett egy tepsibe, sózd meg, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még negyedórát. Grillrácson készítve jóval hamarabb megvan, ilyenkor oldalanként öt perc elég neki.
0 Megjegyzések