A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem valószínű, hogy Kijev visszaszerzi az összes elvesztett területet" – írja a The American Conservative


A lap szerint a Krím visszaszerzésének kísérlete megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának. 

Még több amerikai fegyverrel sem valószínű, hogy Kijev visszaszerzi az összes elvesztett területet, hacsak nem következik be az orosz összeomlás – írja elemző cikkében Duog Bandow, a The American Conservative szerzője. A cikk szerint szélsőséges esetben Moszkva tovább eszkalálódhat,

általános mozgósítást indíthat vagy tömegpusztító fegyvereket vethet be.

Bandow szerint úgy tűnik, hogy a „győzelem mámora kibővítette Ukrajna katonai céljait”. Volodimir Zelenszkij elnök például arról beszélt: „Tudjuk, hogy ők hozzánk tartoznak, és szörnyű tragédia, hogy több mint nyolc éve megszállás alatt vannak. Vissza fogunk oda térni. Nem tudom, hogy pontosan mikor, de vannak terveink, és vissza fogunk oda térni, mert ez a mi földünk és a mi népünk".

A szerző szerint a meglévő erőkkel Kijevnek nem lesz könnyű visszahódítani még a Donbászt sem, beleértve az orosz támogatású szakadár erők által 2014-ben elfoglalt területeket is. A Krím pedig még egy ennél is nagyobb feladat lenne, amely megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések