Hirdessen itt

Nem hagyja el az országot a Ryanair, de járatokat szüntet meg


Sajtótájékoztatót tartott ma Michael O’Leary, a Ryanair vezére. A cégvezető bevezetőjében megismételte bírálatát a magyar kormány extraprofitadója miatt, miközben az elmúlt két évben rekordveszteséget kellett elkönyvelniük, egészen pontosan 2,5 milliárd forintot.

Mint mondta, a magyar kormány volt az egyetlen uniós tagállam, amely szerint az elmúlt években a légitársaságok nyereséget könyveltek el. Bár növelni akart kapacitásukat Magyarországon, de erre nem nyílik lehetőségük. A cégvezető megismételte, hogy „idiótának” tartja a kormány döntését. Mint mondta, a kormány döntése csak arra jó, hogy rombolja a magyar turizmust. 

A Ryanair vezetője ezzel együtt bejelentette:

Nem zárják be a budapesti központjukat, de összesen nyolc útvonalukat szűntetik meg a téli időszakban.

Az extraprofitadó bejelentése után a cég már döntött arról, hogy hét járatát szűnteti meg. 

Michael O'Leary Brüsszelben már bejelentette, hogy kivonulnak a város repülőteréről, korábban pedig már az is eldőlt, hogy Athénban is felszámolják bázisukat.

A légitársaság vezetője tehát nem túl jó előjelek után érkezett Budapestre. A sajtótájékoztató tényét még a Világgazdaság szúrta ki a hétvégén, bár hogy pontosan miről lesz szó, azt még most sem tudni.  Maga Michael O’Leary sajtótájékoztatója kapcsán sejthető, hogy „kapacitásai csökkentését vagy akár a budapesti bázis téli bezárását jelenti be az ír fapados vezére”. 

Michalel O'Leary korábban élesen bírálta a kormányt, légitársaságokra kiszabott extraprofitadó miatt. Ezt a terhet a Ryanair azonnal ráterhelte az utasokra, amely után az Igazságügyi Minisztérium soron kívüli fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezett a céggel szemben. Ennek eredményeképpen a társaságot 300 millió forintos bírsággal sújtották.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések