A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth levelet írt Ursulának: Nem gond, ha nem adnak pénzt a kormánynak


Önkormányzatok, helyi vállalkozók, civil szervezetek viszont pályázhassanak közvetlenül az Európai Bizottságnál forrásokért – írta a Momentum hazaárulója politikusa nyílt levelében. 


Érthető, ha az Európai Bizottság nem hajlandó egy olyan kormánynak pénzt adni, amely a forrásokat szívesebben költi a miniszterelnök rokonainak jólétére, mint Magyarország felvirágoztatására – közli Donáth a levélben.

„Azt viszont már lehet, sőt, muszáj kritizálni, hogy az egyik legsúlyosabb, magyarországi szociális katasztrófa idején sem tesznek meg mindent azért, hogy a magyar társadalom a kormány megkerülésével juthasson hozzá az uniós pénzekhez” – emeli ki az EP-képviselő.

Levelében Donáth kifejti, hogy „néhány hét múlva családok tízezrei szembesülhetnek azzal a dilemmával, hogy vagy ételre, vagy fűtésre költenek, ilyen helyzetben pedig felelőtlen lépés elvenni az országtól több ezer milliárd forintot.”

Megoldást is javasol a momentumos, méghozzá „közvetlen EU-s forrásokat.”

Az elképzelés szerint ezzel párhuzamosan a magyar kormány folytathatná tárgyalásait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések