A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mostantól áldást kaphatnak a római katolikus püspököktől az azonos nemű párok Belgiumban


A belga egyház döntése látványosan szembe megy a Vatikán hivatalos álláspontjával. 

A belga püspöki konferencia honlapján kedden közzétett dokumentumban a flamand római katolikus püspökök kijelentették, hogy mostantól engedélyezik az azonos nemű párok egybekelésének megáldását, de hangsúlyozták, hogy ez nem azonos azzal, amin

 „az egyház szentségi házasságon ért”

– számolt be a humenonline.hu.

A dokumentum szerint az áldás – amely egy imákból álló szertartást és az egymás iránti hűség vállalását tartalmazná – része annak, hogy „befogadó egyház legyünk, amely senkit sem zár ki” – hangsúlyozta a portál.

A püspökök „rögzíteni kívánják a homoszexuális személyek iránti lelkipásztori elkötelezettségüket

Az iránymutatás azt is kimondja, hogy a püspökök „rögzíteni kívánják a homoszexuális személyek iránti lelkipásztori elkötelezettségüket, és elítélik a homofób erőszakot”. A flamand püspökök azt is közölték, hogy Willy Bombeek személyében egy olyan munkatársat neveztek ki, aki segít felügyelni az LMBTQ-hívők lelkipásztori gondozását – tették hozzá.

A püspöki kar szóvivője, Geert De Kerpel a Reuters hírügynökségnek kifejtette, hogy nem az a szándékuk, hogy szembe szálljanak a 2021-es vatikáni döntéssel, hanem „mindenekelőtt pozitív üzenetet kívánnak közvetíteni.”

Mint ismert, a Vatikán 2021 márciusában kimondta, hogy a római katolikus egyház nem áldhatja meg az azonos nemű párok egybekelését, mert Isten

„nem áldja és nem is áldhatja meg a bűnt”,

azóta azonban több katolikus vezető is szembefordult ezzel az útmutatással – idézte fel a Humen Online.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések