A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Exkluzív interjút adott egy orosz katonakorú férfi (videó)


A Hír TV Híradójának nyilatkozó férfi szerint tömegesen menekülnek az oroszok a sorozás elől. 

Tömegesen menekülnek a katonakorú férfiak Oroszországból Putyin részleges katonai mozgósításról szóló döntését követően. A repülőjáratok megteltek, a határátkelőknél több kilométeres dugó van. A besorozás elől azonban nem csak külföldre, de a Föderáció távoli vidékeire, például Szibériába is egyre többen menekülnek. A Hír TV Híradójának egy katonakorú orosz férfi adott exkluzív interjút.

A fiatal elmondta, hogy már olyan híreket is hallottak, hogy a sorozási létszám felkúszhat egymillióig is. Anton Kruglov, aki pénzügyi elemzőként dolgozik, azt is elmondta, hogy

nagyon nehéz lesz 300 ezer embert ilyen rövid idő alatt besorozni.

Ezt a 300 ezres számot Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be – idézte fel Kruglov.

Az orosz férfi beszélt az interjúban egy barátjáról is, aki még februárban vonult vissza a katonaságtól. „Ő azt mondta, hogy most északra utazik, ahol nem fogják megtalálni. (...) De ezekben az időkben semmi sem biztos. Nem lehet tudni, hogy kit soroznak be még”.

Az összeállításból kiderült, hogy a besorozott katonáknak új kiképzést kell kapniuk, valamint parancsot az ukrajnai álláshelyükről. Mire az orosz tartalékosok a frontra érnek, még várhatóan hónapok fognak eltelni.

Az elmúlt hetekben az orosz hadsereg 160 ezer rubeles, mintegy egymillió forintos fizetéssel próbált újoncokat találni

 – hangzott el a Hír TV Híradójában.

Az exkluzív interjút alább tekinthetik meg:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések