A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay embere megpróbálja kisöpörni a DK-t a szigetszentmiklósi városházáról


Áll a bál Szigetszentmiklóson, miután a baloldali pártok nekimentek az MMM-es polgármesternek. Nagy Jánost azzal vádolják, összefogott a Fidesszel, hogy kiszorítsák őket a bizottságokból. Utóbbi még akár stimmelhet is, előbbit viszont már a számok is cáfolják. 

Továbbra sem csitulnak a kedélyek Szigetszentmiklóson, ahol a 2019-es önkormányzati választások után szinte először bomlott fel a baloldali összefogás. Erről bővebben IDE, illetve IDE kattintva olvashatnak többet.

Nagy János, a Mindenki Magyarországa Mozgalommal szimpatizáló polgármester és volt helyettese, a DK-s Jószai Attila közötti ellentét legújabb állomása egy, a Gyurcsány-párt által kiadott közlemény, ebben kifejtik:

Szigetszentmiklós MMM-es polgármestere a kormánypártokkal összejátszva puccsolta meg az ellenzéket.”

Történt ugyanis, hogy a Pest megyei település legutóbbi képviselő-testületi ülésén mások mellett arról született döntés, hogy kilencről hatra csökkentik az önkormányzati bizottságok számát. Az erről szóló előterjesztésre igennel voksolt Nagy mellet az LMP-s hátterű Jaksa-Ladányi Emma alpolgármester, a jobbikos Lupa János, illetve a kormánypártok képviselői.

Vántsa Botond fideszes frakcióvezető évek óta bírálta a baloldali városvezetést, hogy a választások után szinte azonnal növelték a bizottságok számát. „Az energiaárak növekedése minden korábbinál nagyobb takarékosságra int mindenkit. Ilyenkor nem lehet szó olyan tisztségek vagy bizottságok fenntartásáról, amelyek igazából semmit sem tesznek hozzá a város működéséhez, ellenben rengeteg pénzébe kerülnek az adófizetőknek” – nyilatkozta a testületi után a Szigetszentmiklós Ma Facebook-oldalnak a kormánypárti politikus.

A Gyurcsány-párt a bizottságok átszabását viszont úgy fordította le, Szigetszentmiklós megszűnt szabad városnak lenni, mivel a polgármester a Fidesszel együttműködve eltávolította „azokat az ellenzékieket, akiknek mandátumát köszönheti és akik szívvel-lélekkel városunk fejlődését szolgálják”.

Hozzá kell tenni, a kormánypártoknak

a döntést megelőzően is három bizottsági elnöki pozíciójuk volt, ezzel szemben volt hat, baloldali irányítású grémium és lett most három.

Ahogy korábban, úgy jelenleg is minden bizottságban az ellenzéki képviselők vannak többségben, magyarán, ha csupán a számokat nézzük, Nagy és Jószai embereinek is megvannak, megmaradtak a pozíciói.

De nem csak a kormánypártokkal van gondja a Gyurcsány-pártnak. Az egyetlen szocialista képviselő, Ladányi Sándor is árulónak lett bélyegezve, aki szavazata mellett nevét is adta a változtatásoknak, ő lett a gazdasági bizottság elnöke. (A testületi voksolást megelőzően is töltött be ilyen pozíciót – a szerk.) Az MSZP utóbbi lépésre úgy reagált, elhatárolódnak a politikustól és megvonják tőle a bizalmat, mivel nem tájékoztatta miklósi szervezetüket a készülő nagy horderejű várospolitikai döntésről.

Amiről egyébként a Márki-Zay Péterrel rendkívül jó kapcsolatot ápoló polgármester azt írta közösségi oldalán, gazdasági helyzetük miatt már tavasszal kezdeményezte, hogy vizsgálják felül, szükséges-e 99 (!) bizottsági hely a hatékony döntéshozatalhoz, így a 9 bizottság 6-ra való csökkentését, ezáltal 68-ra csökkenne a döntések előkészítésében résztvevők száma.

Nagy Jószainak címezve is közölte, egyetlen párt sem tudja ráerőltetni az akaratát a többire, „vannak akik ezt megértették, de vannak akik ezt nem tudják elfogadni”. Az újonnan fennálló bizottságokban az ellenzéki képviselők maradtak többségben – tette hozzá, kiemelve, hogy az egyetlen momentumos képviselő, Gyurcsik József három bizottságban is szerepet kapott és 2 külsős képviselőjük továbbra is van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések