A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kronen Zeitung: Orbán Viktor az uniós pénzekből él, és a visszaélések szerves részei az uralmi rendszerének


„Mivel a lakosságnak alig van hozzáférése a független médiához, sokan elhiszik a kormány szavait” – olvasható az osztrák lap cikkében.  

Egy paradox fejlemény figyelhető meg Európában. Egyrészt az EU támogatottsága magasabb, mint hosszú idő óta bármikor, a járványok és Putyin közelebb hozták egymáshoz Európát. Másrészt egyre több EU-szkeptikus hatalomra kerülése fenyeget – írja keddi cikkében a Kronen Zeitung.

Európa aggódik Magyarország miatt

A lap szerint amióta Magyarország kormányfője abszolút többséggel kormányoz, az európai kollégák aggódnak amiatt, ahogyan a demokratikus alapjogokat kezeli.

Magyarországon évek óta nem létezik szabad sajtó

– tette hozzá a lap. A szakértők egyetértenek abban, hogy ha Magyarország nem lenne EU-tag, és ha ma kérelmezné a csatlakozást, elutasítanák azt.

„Orbán annyit fog engedni, amennyit kell”

Orbán Viktor az uniós pénzekből él, és minden érdeke abban áll, hogy ne zárják el a pénzcsapot.

Ugyanakkor a visszaélések túlságosan is részei az uralmi rendszerének, így ő sem fog csak úgy véget vetni neki. Annyit fog engedni, amennyit kell, és nem többet” – mondta a Krone-nak Florian Bieber, a Grazi Egyetem Magyarország-szakértője.

„Mivel a lakosságnak alig van hozzáférése a független médiához, sokan elhiszik majd a kormány szavait. Csak akkor válna kritikussá a lakosság, ha a pénzhiány érezhetővé válna. Még akkor is fennáll a veszélye annak, hogy azt mondják majd a lakosságnak, hogy az EU a hibás” – mondta Bieber.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések