A gombás-tejszínes tésztával alig van munka, így ideális egy gyors vacsora gyanánt is.
Ha nincs sok időd főzni, de valami finom vacsorára vágysz, készítsd el ezt a gombás-tejszínes tésztát! A szószhoz frissen őrölt borsot használj, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az előre csomagolt.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg szélesmetélt
👉 25 dkg gomba
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 2.5 dl tejszín
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, ezzel hígíthatod majd a szószt. Amíg a tészta fő, a gombát aprítsd fel, sózd meg, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kezdd el párolni. Amikor a levét elfőtte, öntsd fel a borral, várd meg, amíg az alkohol sisteregve elpárolog, és ekkor add hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és közepes lángon forrald össze. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.
0 Megjegyzések