A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Komoly büntetés várhat a halmajugrai drogkereskedőre


A kábítószer fogyasztása bűncselekmény, amit a Büntető Törvénykönyv legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. 


Az Egri Járási Ügyészség nemrégiben egy 22 éves kábítószer fogyasztó ellen emelt vádat, akivel szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt, tekintettel arra is, hogy a visszaesőnek számító fiatalember korábban már más, erőszakos bűncselekmény miatt büntetve volt – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádirat szerint a kábítószer élvező terhelt a 2020. december 20-án Egerben történt elfogását megelőzően fogyasztott MDA-t és MDMA-t, melyek a vonatkozó jogszabályok értelmében kábítószerek.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő annak a cselekménye, aki kábítószert termeszt.

Ennél jóval súlyosabb büntetésre – az ügyészi indítvány szerint hét és fél év fegyházra – számíthat az a bűnügyi felügyelet alatt álló 55 éves férfi, akit a Heves Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol. Ennek a bűncselekménynek a büntetése a törvény szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Amint az a nyomozás során kiderült, a vádlott maga is amfetamin fogyasztó volt amellett, hogy másféle droggal rendszeresen kereskedett a halmajugrai lakóhelyén, ahol 2021 tavaszáig etil-hexedront árult.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések