A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdőben landolt a siklóernyős Pásztónál, egy fán lógva kért segítséget


A különleges mentők siettek a segítségére. 


Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a hétvégén érkezett riasztás hozzájuk a Magyar Barlangi Mentőszolgálattól, mely szerint Pásztó térségében egy siklóernyős leszállás közben fennakadt egy fán, és önerejéből nem tud lejutni a földre. 

Az egyesület ipari alpinistái a baleset helyszínére három fővel és egy terepjáró gépkocsival indultak Balassagyarmatról, miközben értesítették a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletét a történtekről. Közben sikerült telefonon felvenni a kapcsolatot a bajbajutottal is, akitől megtudták, hogy nem szenvedett sérülést az eset során.

- Egységünk a pásztói hivatásos tűzoltókkal közösen érkezett a helyszínre, ahol időközben a siklóernyős sérülések nélkül le tudott mászni a fáról, így tagtársainknak műszaki mentés keretében már csak az ernyőt kellett lehozniuk a magasból - írták a bejegyzésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések