A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós zöldséges rizs füstölt kolbásszal: paradicsomos lében főnek össze az ízek


A spanyol zöldséges rizs, vagyis a paella füstölt kolbásszal készítve felejthetetlenül finom egytálétel.


Készítsd el a zöldséges rizst füstölt kolbásszal feldobva! A fűszeres fogáshoz bármilyen színes zöldség jól megy, ez a változat most zöldborsóval, paradicsommal és olívabogyóval készül.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg rizs
👉 20 dkg füstölt kolbász
👉 20 dkg zöldborsó
👉 10 dkg olívabogyó
👉 7.5 dl alaplé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 nagy paradicsom
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A kolbászt áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a kolbászt, szórd meg füstölt paprikával, és öt percig pirítsd őket együtt. Közben a paradicsomot is kockázd fel, add a kolbászhoz, és pirítsd további öt percig. Add hozzá a rizst is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, várd meg, amíg felforr, majd azonnal tedd a lángot takarékra, öntsd hozzá a zöldborsót és az olívabogyót, fedd le a serpenyőt, és negyedóra alatt puhítsd meg a rizst. Időnként ellenőrizd, ha a levét elfőtte, de még kemény, pótold alatta a folyadékot.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések