A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kegyetlenül verte az édesanyjával és pokollá tette szomszédjai életét egy táti férfi


Az ittas férfi többször is kegyetlenül megverte édesanyját, ráadásul az utcájukban élőket is folyton rettegésben tartotta. 

A Tatabányai Törvényszék tanácsa a szeptember 22-én tartott másodfokú nyilvános ülésen jogerős ítéletet hozott azzal a férfivel szemben, aki rendszeresen zavarta az utcában lakók nyugalmát és saját édesanyját is bántalmazta. A vádlott évek óta alkoholizáló életmódot folytatott, munkahelye nem volt, édesanyjával, aki az ügy egyik sértettje volt élt egy háztartásban. A férfi ittas állapotban rendszeresen zavarta az utcában lakók nyugalmát, trágár szavakat kiabált, ordítva hallgatta a zenét, benézett az udvarokba, az éjszakai órákban rángatta, rugdosta a saját kapujukat.

A vádlott ittas állapotban 2021. február 14-én és 16-án idős édesanyját bántalmazta, több alkalommal arcon ütötte, miközben ordított vele. A sértett mindkét alkalommal lecsúszott a kanapéról, ahonnan egészségi állapota miatt felkelni sem tudott.

A vádlott szintén február 16-án az úton a biciklijét dobálta, trágár kifejezéseket használt. Egy férfi odament hozzá, hogy lenyugtassa őt, mire a vádlott megfenyegette, hogy megveri, megöli. A sértett beült az utcán parkoló autójába, mire a vádlott a kocsi visszapillantó tükrébe beleütött és az ajtóba is belerúgott, amelynek következtében az behorpadt. A sértett ezek után hazament, ám a kapujába a vádlott ököllel beleütött, így az betört.

Az Esztergomi Járásbíróság az április 13-án tartott tárgyaláson testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége és zaklatás vétsége miatt indult ügyben a vádlottat elítélte. A férfi 4 év börtönbüntetést, 5 év közügyektől eltiltást kapott.

A fellebbezés folytán eljáró Tatabányai Törvényszék a büntetést enyhítette és a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melyet végrehajtásában 5 évre felfüggesztett. A felfüggesztés időtartamára pártfogó felügyeletét rendelte el a vádlottnak és magatartási szabályként előírta, hogy a terhelt konfliktuskezelő tréningen vegyen részt. Az enyhítést indokolja a vádlott büntetlen előélete, hogy cselekményét megbánta és a büntetés céljai annak végrehajtása nélkül is elérhetőek – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések