A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri bejelentette: náluk 20 fok lesz a Városházán


Intézkedési tervet készít a fűtési időszakra a fővárosi önkormányzat a szakszervezettel közösen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.


A fővárosi önkormányzat vezetése elkezdte az egyeztetéseket a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) arról, hogyan csökkenthetné az önkormányzat – a munkaegészségügyi szabályokat betartva – az épületek energiafelhasználását. Első lépésként a Főpolgármesteri Hivatal működését érintő intézkedésekről volt ilyen egyeztetés.

A fővárosi önkormányzat hivatalának otthont adó Városháza utcai épület már teljes mértékben távfűtéssel működik, ugyanakkor ennek költsége is jelentős lehet, ezért a több mint 50 ezer négyzetméteres épületre elhasznált energiamennyiség körülbelül 20 százalékos csökkentése szükséges.

A hatályos munkaegészségügyi szabályokat figyelembe véve az egyeztetések alapján az épületben 20 fok lesz a hőmérséklet a fűtési időszakban. Ez a korábbi 22 fokos szinthez képest 10-12 százalékos megtakarítást jelenthet.

Közölték azt is, felmérik, hogy hol lehet átköltöztetésekkel az épület egyes részeit lekapcsolni a fűtési rendszerről, és ezzel csökkenteni a fűtött területek nagyságát.

Várhatóan szeptember végére intézkedési terv készül arról, hogyan lehet további energiát megtakarítani az irodák fűtésével, illetve, hogy milyen intézkedések lehetségesek és szükségesek még a villamosenergia-felhasználás csökkentésére.

Gulyás Gergely csütörtökön arról beszélt a kormányinfón, hogy a kórházak és a bentlakásos intézmények kivételével 25 százalékos takarékoskodást írnak elő az állami intézményeknél és állami cégeknél a gázfogyasztásban. Az állami intézményeknél, közhivataloknál ez azt jelenti, hogy legfeljebb 18 fokig lehet felfűteni az épületeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések