A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományos, omlós ischler: így lesz igazán fényes a csokimáz


Otthon is készíthetsz ischlert, ami úgy a legfinomabb, ha fényes csokimáz fedi.


Az ischler, amelynek két omlós lapja köztöt lekvár lapul, a tetejét pedig fényes csokimáz fedi, sok gyereknek és felnőttnek a kedvence. A tészta különlegessége, hogy liszt mellett darált diót is tartalmaz. Az összeállításkor ügyelj arra, hogy minden alapanyag hideg legyen, és gyorsan is dolgozz velük, hogy ne legyen idejük felmelegedni.

Hozzávalók 20 darabhoz

👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg hideg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg darált dió
👉 2 tojássárgája
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 20 dkg lekvár (eper, málna, sárgabarack stb.)

A tetejére
👉 4 tábla étcsoki
👉 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd el a darált dióval, a cukrokkal, a fahéjjal és a sóval, majd morzsold el a kis kockákra vágott hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgákat, gyors mozdulatokkal gyúrj belőle sima tésztát, majd csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy éjszakát is ott hagyhatod. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagra, és szaggass belőle egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével egyforma köröket. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Semmiképp ne süsd túl őket, mert kiszáradnak. Amikor kihűltek, a korongok felét kend meg lekvárral, és ragaszd őket össze egy sima darabbal.

A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel, adj hozzá egy kiskanál olajat, hogy szép fényes legyen, majd csorgasd a már teljesen kihűlt ischlerek tetejére. Ha a máz megszilárdult, már ehetitek, de még finomabb, ha egy egy napig hagyod még puhulni a tésztát. 

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések