A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Financial Times: Olaszországot az a veszély fenyegeti, hogy Kelet-Európa felé fordul

„Meloni túl közel áll Magyarországhoz és Lengyelországhoz, és rosszul fogunk járni, ha Berlusconi nem lép ki a koalícióból" – áll a brit lap hasábjain. 

A Financial Times mai számában jelent meg a hír, miszerint Carlo De Benedetti iparmágnás arra figyelmeztetett, hogy az olasz üzleti vezetők tévednek, ha azt hiszik, hogy a jobboldali koalíció választási győzelmével jól járnak, mivel

Meloni vezetésével megvan rá az esély, hogy Olaszország a kelet-európai országok felé fordul.

Meloni ígéretet tett, hogy tartja magát a reformokhoz, amelyekről megállapodott az EU-val a koronavírus utáni helyreállítási alapból való részesedés miatt. De Benedetti, aki régóta kötődik a balközéphez egy interjúban azt mondta:

Meloni túl közel áll Magyarországhoz és Lengyelországhoz, és rosszul fogunk járni, ha Berlusconi nem lép ki a koalícióból.

Egy Meloni vezette kormány a szövetségeinket a visegrádi blokk felé fogja eltolni... Ez az, amit a legtöbb olasz vállalkozó nem ért meg" – mondta a 87 éves milliárdos, utalva a Lengyelországot, Szlovákiát, Magyarországot és Csehországot magában foglaló kelet-európai országcsoportra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések