Hirdessen itt

FeGyőr: Akik valóban a magyar érdekekért küzdenek Brüsszelben


„Bár a sok ide-oda üzengetésből, ígérgetésből, egyszer nyilvánosságra hozott, máskor eltitkolt levelezésből, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokból, szivárogtatásból, spekulációkból úgy tűnhet, a kormány vitája az Európai Bizottsággal rendkívül szövevényes, a lényegét tekintve meglepően egyszerű.

 A vita középpontjában az EU-nak az az egyszerű felismerése áll, hogy Magyarországon nem eseti visszaélések, hanem rendszerszintű korrupció, az állam foglyul ejtése zajlik. Ha nincsenek belső fékek és ellensúlyok, független intézmények, amelyek elszámoltathatóvá teszik a hatalom birtokosait, nem biztosítja senki és semmi, hogy az uniós pénzeket ne lopják el, vagy használják rendszerépítésre.

Orbán Viktor dilemmája a következő: vagy az uniós pénzekről mond le (ami nélkül nem tudná fenntartani a rendszerét), vagy az állam foglyul ejtéséről (ami viszont maga a rendszer lényege). Az Európai Bizottsággal folytatott huzavonája arról szól, hogy megtalálja azt a köztes pontot, amivel a kecskét és a káposztát is meg tudja őrizni. 12 évig sikerült neki. A labda jelenleg az Európai Bizottságnál pattog, hogy ezt tovább hagyja-e neki.

Egy hazaszerető és haladó magyar kormány legfontosabb feladata az lenne, hogy az uniós pénzeket hazahozza és a magyarok megélhetésére fordítsa. Mi, momentumosok látjuk és értjük, hogy a magyar emberek nem szenvedhetik kárát az Orbán-kormány bűneinek. Ha valaki a magyar érdekek ellen dolgozik, az az Orbán-kormány, akinek fontosabb a lopás, mint az ország fejlődése és anyagi biztonsága. A legfontosabb feladatunk tehát, hogy azért küzdjünk, hogy a pénzek végre azokhoz kerüljenek, akiknek valóban szánták őket: a magyar emberekhez, nem pedig Orbán Viktor strómanjaihoz és családtagjaihoz.

A Momentum EP-képviselői ezért dolgoznak. Minden javaslatot támogatunk, ami ezt a célt szolgálja, és mindent ellenzünk, ami nem.”- írta Fekete-Győt a Facebookon. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések