A citromos-túrós sütinek tésztája sincs: a lágy töltelék sül össze a sütőben.
Ez a lágy citromos-túrós süti egyszerre édes és savanykás, a tetejére pedig finom tejfölös máz pirul. Külön tésztát nem is igényel, hiszen a túró egy kevés grízzel keverve gyönyörűen összeáll a sütőben.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 25 dkg túró
👉 2 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 bögre cukor
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 0.5 bögre gríz
A tetejére
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 tojás
Elkészítés:
A túrós masszához a tejfölt keverd ki a grízzel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a túrót, a grízes tejfölt, végül a citrom levét és reszelt héját is. Az egészet forgasd össze a tojáshabbal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejére való tejfölt keverd el a liszttel és a tojással, és oszd el a massza tetején. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 35 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
0 Megjegyzések