A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltilthatják a vezetéstől az ittas anyát, aki kisgyerekével a kocsiban hajtott árokba Erdőkürtön (videó)


A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves Pest megyei nő ellen, aki alkohol fogyasztása után ült a volán mögé és okozott balesetet.


Ahogy arról portálunk is beszámolt, a vádlott május 14-én este a Nógrád megyei Erdőkürt lakott területén közlekedett személygépkocsijával, amikor az előtte haladó járművet jobbról kezdte előzni. A manőver során a menetiránya szerinti jobb oldali árokba hajtott és egy beton kocsibejárónak ütközött.

Az ütközés következtében a vádlott és vele utazó 9 éves gyermeke is könnyű sérüléseket szenvedett.

Az esetről egyébként a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is beszámolt, s mint kiderült, a Kossuth úton történt balesethez a berceli hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a kocsit, majd segédkeztek a forgalom irányításában.

A cselekmény elkövetésekor a nő szervezetében enyhe fokú befolyásoltság előidézésére alkalmas alkoholmennyiség volt, ezért az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg őt, melyben pénzbüntetés kiszabására, közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint az eljárás során keletkezett 14.945 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.



Videóra vették az ámokfutást

A Budapesti Autósok Közössége videófelvételt publikál az esetről, amelyet a háza behajtójához bekanyarodni tervező autós otthonára felszerelt térfigyelő kamera rögzített. A népszerű videómegosztó portálra feltöltött videóhoz az alábbiakat írták:

– Családi házunk térfigyelő kamerája rögzítette az esetet. Erdőkürt település (40 km/h sebességkorlátozás van érvényben) fő utcáján szerettem volna beállni az udvarba, amikor egy erősen ittas sofőr, nagy sebességgel jobbról húzott el mellettem, majd a szomszéd ház felhajtójánál ugratott egyet és nagyjából 20 méter repülés után a másik ház árokpartjába csapódott. Az autóban egy 10 év alatti gyermek is ült. Természetesen sem az ittas sofőr, sem a gyermek nem volt bekötve. Csodával határos módon egyiküknek sem lett nagyobb baja (a fiatal fiú sírt és a hölgynek rövid eszméletvesztés mellett csak a szája repedt fel). Mentők szerencsére 10 percen belül a helyszínre érkeztek, nem sokkal később a tűzoltók majd a helyszínelők. A településen a polgármesternek rendszeresen panaszkodnak a lakók, mert minkét irányból rendre nagy sebességgel (90-110 km/h) sebességgel érkeznek a járművek – áll a videó leírásában.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések