A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elszórtan kialakulhat zápor és zivatar


Kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. 


A gyorsan vonuló felhőtömbökből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is – írja a Met.hu.

Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, főleg a szélcsatornában viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk.

Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.


Tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, éjszaka már erősen felhős vagy borult idő várható. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél élénk, főleg az északi megyékben helyenként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul.

Az átmenetileg kevésbe felhős, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de a hidegfrontra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek - mint tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák - mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is – írja a Köpönyeg.

Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek.

Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. A változóan felhős időben az időszakos napsütés pozitívan befolyásolja majd hangulatunkat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések