A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy garázda és magánlaksértő punk foglalte el Gyurcsányék oktatási és kulturális árnyékszékét


Rövid portrénk Barkóczi Balázsról, a Gyurcsány-párt garázdaságot és magánlaksértést elkövetett „árnyék-tárcavezetőjéről”. 

Gréczy Zsoltot, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagját nem,

Barkóczi Balázst viszont be merte tenni árnyékkormányába Dobrev Klára mint oktatási és kulturális árnyékminisztert. Rá se ránts Gréczy...

Dobrev Klára, a DK immár árnyék-miniszterelnökjelöltje múlt pénteken fogadta el a Gyurcsány-párt felkérését, két nappal később már árnyékkormányfőként tartott sajtótájékoztatót, hétfőn pedig be is mutatta a az árnyékkabinet tagjait.

Gyurcsány punkja kulturális és oktatási miniszternek készül

Barkóczi Balázs 1980-ban született Budapesten; középiskolai éveit tanulmányai mellett az általa is alapított punkzenekarnak, a Malacka és a TAhO bandának szentelte. Első diplomája szerint gimnáziumi magyartanárként dolgozott, de foglalkozott már választáselemzéssel, a politikai hálózatok kutatásával és a posztmodern politika sajátosságainak leírásával is.

Publikációi jelentek meg a Népszabadságban, a 24.hu-n, a Népszavában, a 168 órában, valamint az Élet és irodalomban jelentek meg.

Barkóczi közéleti tevékenysége, politikai pályája szorosan kapcsolódik a 2010 előtt hatalmon lévő balliberális klientúrához.

Az MSZP-ben kezdett, Isaszegen 2006-ban és 2019-ben is önkormányzati képviselővé választották, 2017 őszétől 2018 végéig pedig az IDEA Intézet politikai elemzőjeként ténykedett.

Neve igazán azonban 2019-ben lett ismert, amikor elvállalta a DK szóvivői pozícióját. Innentől, mondhatni egyenes út vezetett a parlamenti képviselőségéig, az ellenzéki előválasztást például simán megnyerte mint rákospalotai jelölt, az áprilisi voksolásokat is akadály nélkül vette.

Garázdaság, magánlaksértés

De a politikus neve azonban olvasóink számára onnan is ismerős lehet:

egy 2009-es ítélet kapcsán miszerint Barkóczi Balázs csoportosan, felfegyverkezve követett el garázdaságot és magánlaksértést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések