A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy évtized alatt egy új autó árát lopta el a közös képviselő


14 millió forintot lopott el a lakóktól a közös képviselők gyöngye. Most futhatnak a pénzük után... 

Öt év alatt 14 millió forintot sikkasztott el a rábízott társasházi vagyonból egy nagyatádi közös képviselő. A 40 éves férfi 2012 óta látta el az 56 lakásból álló társasház közös képviseletét. 

A közgyűléssel történt megállapodás értelmében rendelkezési joga volt a társasház bankszámlái felett, tevékenységéért pedig tiszteletdíjat és könyvelési juttatást folyósítottak neki. 

A férfi 2015-től azonban éveken keresztül havi rendszerességgel nem csak az őt megillető pénzösszeget utalta saját bankszámlájára a társasház számlájáról, hanem egyéb összegeket is. 

2016-ban a társasház megtakarítási számláján lévő 3,4 forintot teljes egészében saját céljaira fordította. Hogy üzelmeit leplezze, a ház belső felújítására szánt összeg felhasználásáról egy hamis vállalkozói szerződést is készített. 

Az évek során több mint 13 és fél millió forintot tett el jogtalanul, továbbá a társasházra vonatkozó beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségnek sem tett eleget, amivel a társasház vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította. 

A ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és számvitel rendje megsértése miatt emelt vádat ellene. A hivatal börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést és a közös képviselői foglalkozástól való eltiltást is kért a férfi ellen. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések