A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Currys-majonézes csirkesaláta jól behűtve: előételnek, vacsorára is nagyon finom


A currys-majonézes csirkesaláta, vagyis a koronázási csirke az egyik legfinomabb hidegkonyhai fogás.


Ezt az izgalmas, fűszeres csirkesalátát, amely arról kapta a nevét, hogy II. Erzsébet királynő koronázási ünnepségén szolgálták fel először, maradék csirkéből vagy visszamaradt leveshúsból is elkészítheted. Különleges ízvilágát a sok zöldfűszer mellett egy kanál lekvár biztosítja. Jól behűtve tálald, hogy az ízeknek legyen lehetőségük összeérni.

Hozzávalók

👉 30 dkg főtt vagy sült csirke
👉 12 dkg majonéz
👉 12 dkg görög joghurt
👉 2 szál újhagyma
👉 1.5 evőkanál currypor
👉 1 evőkanál sárgabaracklekvár
👉 1 evőkanál aprított friss koriander
👉 1 zellerszár
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj (szükség szerint)

Elkészítés:

A csirkét, ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Ha friss húst használsz, kockázd fel, sózd, borsozd, és kevés olívaolajon süsd fehéredésig. Ha kész, állítsd össze a mártást. Egy nagyobb tálban keverd össze a majonézt és a joghurtot, fűszerezd curryporral, sóval, borssal, add hozzá a citromlevet és a lekvárt, és alaposan keverd össze. A koriandert, a zellerszárat és az újhagymát aprítsd fel. A hagyma zöld szárát is használd fel. Tedd a csirkét egy másik tálba, keverd hozzá a zöldfűszereket, öntsd nyakon a joghurtos, majonézes szósszal, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg az ízek teljesen összeérnek. Előételnek, vacsorára, de akár szendvics töltelékeként is nagyon finom.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések