A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bánatos párja póniját akarta visszalopni a nógrádi hősszerelmes


A Pásztói Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat egy 28 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki ismerőse kertjéből lopott el egy pónit. Vallomása szerint tettét a szerelem miatt követte el: csupán kedvese bánatát akarta enyhíteni. 

A Nógrád Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2022 januárjában megtudta, hogy szerelme azért szomorú, mert megbánta, hogy korábban eladta a welsh pónilovát egy falubelijüknek. Elhatározta, hogy meglepi párját, és visszaszerzi neki a lovat.

A szerelmes férfi január közepén a kerítést drótvágóval elvágva bejutott a sértett udvarába, s már vezette is kifele a pónit, amikor szándékát a ló új tulajdonosa észrevette. Utánuk futott, rákiáltott a vádlottra, aki a lovat hátrahagyva elmenekült. A lopással okozott 150 ezer forint kár a tettenérés folytán megtérült, azonban a tettes a rongálással 15 ezer forint kárt okozott.

Mint írták: az ügyészség lopás miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a rongálással okozott kár megfizettetését indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések