Hirdessen itt

Autólopás, betörés, kifosztás: több mint 30 bűncselekménnyel gyanúsítanak egy hadházi fiatalt


Lopott autóval ment Debrecenből Győrbe és vissza, de ez tényleg csak a jéghegy csúcsa. 

A debreceni bűnügyesek befejezték a nyomozást azzal a fiatal férfivel szemben, aki a gyanú szerint több mint 30 bűncselekményt követett el Debrecenben és Győrben, közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Mint írják, a fiatal férfi bűnlajstroma 2021. szeptember 26-án kezdődött. Volt munkáltatójához tért vissza azon az éjszakán, és úgy döntött, hogy elviszi a debreceni telephelyen parkoló kisteherautót. Ismerte a járást, így könnyűszerrel az indítókulcsokhoz jutott, majd elindult a gépjárművel. Rövid kocsikázást követően azonban észrevette, hogy valami probléma van a teherautóval. Mint kiderült, leégette a kuplungot, ezért leparkolt vele egy félreeső utcában, és gyalog folytatta útját.

Következő kalandja 2021. október 3-án indult. Megtudta, hogy egyik ismerősének apja elutazott. Megjelent az ingatlannál, betört a házba, magához vette az udvaron parkoló Mercedes kulcsait, és egészen Győrig hajtott. Ott pár napot elidőzött, majd a kocsit hátrahagyva, egy ingatlan kertjéből ellopott újabb autóval indult el Hajdú-Bihar megye irányába 2021. október 20-án.

Alig ért be Debrecenbe, szirénázó rendőrautó állította meg. Az egyenruhások ellenőrizték a kocsi adatait, valamint igazoltatták a fiatal sofőrt is. Hamar egyértelművé vált, hogy a Győrből ellopott járművet találták meg. Később az is kiderült, hogy másik két autót is feltört és megpróbált velük elindulni, azonban nem tudta beindítani azokat.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a hajdúhadházi lakost 2021. október 21-én, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is, amit az illetékes járásbíróság elrendelt. A gyanúsított által eltulajdonított mindhárom autót megtalálták és lefoglalták.

A szövevényes ügy azonban itt nem ért véget.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a 23 éves férfihez köthető több tucat Debrecenben és Győrben történt lakásbetörés, besurranás, kerékpárlopás, továbbá a hajdú-bihari megyeszékhelyen három zöldségesüzletet is kifosztott.

A bűnügyesek 5 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, valamint 26 rendbeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást vele szemben. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések