A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Tanítanék gördülő polgári engedetlenséget javasol, minden héten egy nap munkabeszüntetést


„Emeljük a tétet!”


Ezzel a címmel hirdetett polgári engedetlenségi hullámot a Gyurcsányékat képviselő Tanítanék Mozgalom, a munkabeszüntetés fenntartása miatt jövő hétfőtől úgynevezett gördülő engedetlenséget javasolnak, amelynek lényege, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit a szervezet pedagógusai, Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Tollner József, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai tartottak.

Minden héten egy napon lehetne polgári engedetlenség

Mint megírtuk, a két iskola már nyár elején bejelentette, hogy folytatják szeptembertől a polgári engedetlenséget. A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium felhívásához a budapesti VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 24 tanára csatlakozott akkor. A pedagógusok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni.

Törley Katalin azt mondta: a gördülő tiltakozás egy javaslata a Tanítanék Mozgalomnak, egyelőre az a biztos, hogy a Kölcsey Ferenc Gimnázium és a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium több tanára jövő hét hétfőn együtt fog polgári engedetlenkedni. Az Illyésben napi két órát nem veszik fel a munkát a csatlakozó tanárok, a Kölcseyben egész nap nem fognak dolgozni. Utána lévő héten kedden teszik ugyanezt, azt követő héten szerdán, és így tovább.

Tollner József szerint persze erősebb lenne, ha minden iskola ugyanakkor tiltakozna, de az iskolák maguk dolgozzák ki ennek a rendszerét, nehéz központilag ezt koordinálni.

A szervezet pedagógusai arra kérik kollégáikat, álljanak ki a szakmai méltóságukért és a tanítványaikért. Tollner József azt mondta: semmi jó nincs az oktatási rendszerben, és ő nem ismer olyan kormánypártit, aki ezt meg tudná cáfolni.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések