A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij szerint az oroszoknak nincs helyük a világban


„A nyugati országoknak be kell jelenteniük, hogy kitiltják az összes orosz állampolgárt” – mondta az ukrán elnök. 

A The Washington Postnak adott interjút Volodimir Zelenszkij, aki kiemelte, hogy a szankciók már nem elég hatásosak és az orosz állampolgároknak nincs helyük a világban.

A legfontosabb szankciók a határok lezárása, mert az oroszok más földjét veszik el” – kezdte. Szerinte az oroszoknak „a saját világukban kellene élniük, amíg meg nem változtatják a filozófiájukat”. Úgy gondolja, hogy „a nyugati országoknak be kell jelenteniük, hogy kitiltják az összes orosz állampolgárt. Ezzel megakadályozhatják Oroszországot abban, hogy további ukrán területeket annektáljon”.

„Oroszországgal szemben az ukrajnai provokálatlan háború miatt már kiszabott szankciók »gyengék« ahhoz mérten, hogy egy évre lezárják a határokat az orosz állampolgárok előtt, és teljes embargót rendelnek el az orosz energia beszerzésére.” – tette hozzá az ukrán elnök.

Az orosz légitársaságoknak valóban megtiltották, hogy Európa és Észak-Amerika nagy része fölött repüljenek, ami megnehezítette az oroszok külföldi utazásait. De nincs olyan általános tilalom, mint amilyet Zelenszkij javasol; az orosz állampolgárok továbbra is szabadon igényelhetnek vízumot például az Egyesült Államokba való látogatáshoz.

Zelenszkij szerint már nincsenek különbségek az oroszok között:

Teljesen mindegy milyen oroszról beszélünk... menjenek vissza Oroszországba”

„Azt fogják mondani: »Ennek [a háborúnak] semmi köze hozzánk. Nem lehet az egész lakosságot felelőssé tenni, ugye?«. „De igen. A lakosság választotta ezt a kormányt, és nem harcol ellene, nem vitatkozik vele, nem kiabál vele”. Nem akarod ezt az elszigeteltséget?” tette hozzá Zelenszkij, úgy beszélve, mintha közvetlenül az oroszokhoz szólna.

Azt mondjátok az egész világnak, hogy a ti szabályaitok szerint kell élnie. Akkor menjetek és éljetek ott. Ez az egyetlen módja annak, hogy Putyint befolyásoljátok.”

Zelenszkij egy órán át beszélt az elnöki irodájában, ahol a folyosókat sötétben tartják, és homokzsákokkal bélelik ki a támadás elleni védelem érdekében. Zelenszkij a szokásos katonai-zöld fáradtruha helyett fekete pólót viselt az ukrán szigony szimbólumával.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések