A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Véletlenül lelőtte az őrmesterét egy rövidlátó katona, mert azt hitte, hogy ő a fából készült célpont


Meghalt egy walesi őrmester, miután egy lőgyakorlaton egy rövidlátó beosztottja véletlenül lelőtte – ugyanis fából készült célpontnak nézte, írja a Daily Mail.

A 35 éves Gavin Hiller őrmester két gyermek édesapja volt, Afganisztánt és Irakot is megjárta. A halálos sérülést okozó katonáról később kiderült, hogy eredetileg be sem akarták engedni a Walesi Őrségbe, és csak akkor nyert felvételt, amikor kontaktlencséket írtak fel neki.

Az esetről készült jelentésből kiderül, hogy az osztag felcsereinek nem volt kötelességük a tiszteket emlékeztetni, hogy a katonának szemüveget kellene viselnie: ez a saját felelőssége volt.

Az is kiderült, hogy a tavaly márciusi eset során az őrmester a biztonság kedvéért láthatósági mellényt viselt, valamint egy foszforeszkáló rúd is hozzá volt erősítve a sisakjához. Perceken belül elvérzett annak ellenére, hogy golyóálló mellényt is viselt.

Az eset után vizsgálóbizottság állt fel, amely húsz javaslatot tett a seregnek a lőgyakorlatok további biztosítására. Egyelőre nem történt vádemelés az ügyben.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések