A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tordai a bíróságon támadta meg az ingatlana jogszerűtlenségéről hozott határozatot


A kormányhivatal elutasította a lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet, a Párbeszéd elnöke szerint a hatóság politikailag elfogult döntést hozott.

A Budapesti Kormányhivatal megerősítette, hogy Tordai Bence budai villája jogszerűtlenül, szabálytalan körülmények között épült, ezért építésrendészeti eljárás indult – írja a Magyar Nemzet. A hivatal úgy fogalmaz, „az ügyben hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló kérelem elbírálása során megállapítást nyert az, hogy az egyszerű bejelentés alapján felépült lakóépület jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg”, ezért a megépült lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elutasította.

A lap megkereste a Párbeszéd elnökét, aki azt mondta „a fideszes Sára Botond által vezetett Kormányhivatal ez ügyben folytatott eljárása sokszorosan jogszabálysértő, határozatuk alapvetően téves és hamis, és teljesen egyértelmű a politikai elfogultság, amelyet egy hasonló ügyben néhány hete jogerős bírósági ítélet is megerősített”. Tordai kijelentette a Magyar Nemzetnek, hogy a határozatot bíróságon támadta meg, ahol szerinte minden bizonnyal győz az igazság, és megsemmisítik a kormányhivatal megalapozatlan és politikailag elfogult döntését, amely egyértelműen egy lejáratókampány eszközeként szolgál.

Az ügy előzménye, hogy a politikus 2016-ban vett magának egy parasztházat Budapest II. kerületének kertvárosában. A telekre nem kaphatott új épület építésére engedélyt, ezért állítása szerint csak felújította az eredeti házat, miközben lapinformációk szerint teljesen lebontatta azt és a helyére egy új villát épített, amelybe azóta már be is költözött. S miután egy magánszemély feljelentést tett az ügyben, már az ügyészség is vizsgálódik.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések