A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos sertéspörkölt zöldborsóval: picit csípősen a legfinomabb


Zöldborsóval és sárgarépával együtt főzve még finomabb és kiadósabb a sertéspörkölt.


A sertéspörkölt az a klasszikus fogás, amit szinte mindenki szeret: hát ha még zöldborsóval és sárgarépával együtt fő! Egy kis csípős paprikakrém különösen jót tesz neki.

Hozzávalók 4 személyre

👉 70 dkg sertéshús
👉 15 dkg zöldborsó
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 2 evőkanál édes paprikakrém
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 nagy paradicsom
👉 1 nagy sárgarépa
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Közben a húst kockázd fel, dobd a hagymára, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paradicsommal és a kétféle paprikakrémmel. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és bő egy óra alatt lefedve főzd puhára. Közben készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát pucold meg, karikázd fel, és tizenöt perccel a főzési idő vége előtt add a húshoz. Az utolsó öt percben add hozzá a borsót is, és így főzd össze, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Tálald tésztával, nokedlivel, friss kenyérrel.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések