A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schröder az Északi Áramlat 2 elindítását szorgalmazza


Gerhard Schröder volt német kancellár az Északi Áramlat 2 mielőbbi elindítását szorgalmazta, hogy az európaiak pénzügyi terhei csökkenjenek. Erről a Stern magazinnak adott interjújában nyilatkozott.

A politikus szerint a vezeték megnyitása lehet a legegyszerűbb módja az gázhiány akut problémájának megoldására.

“A legegyszerűbb megoldás az Északi Áramlat 2 üzembe helyezése lenne. Ez már elkészült. Ha nagyon rosszra fordulnak a dolgok, ott van ez a vezeték, és ha a vezeték mindkét ága működik, akkor nem lesz ellátási problémánk a német ipar és a német háztartások számára”

– magyarázta Schröder.

A volt német kancellár is elítélte a jelenlegi kormány elutasítását, és figyelmeztetett a várható következményekre, többek között az életszínvonal csökkenésére.

“Sokaknak, akiknek már így is minden centet meg kell számolniuk, még nehezebb lesz. És akkor Németországban azt fogják kérdezni: Miért nem használjuk egyáltalán az Északi Áramlat 2 gázát? Miért?”

– tette hozzá.

Schröeder utalt a német iparnak gázfüggőségére, és azt mondta, hogy a gázhiány miatt az ország hamarosan olyan példátlan helyzetbe kerülhet, hogy a Szövetségi Hálózati Ügynökségnek kell majd eldöntenie, melyik ipar kapja a gázt és melyik nem. Példaként a BASF-et, a legnagyobb vegyipari konszernt említette.

“Ha a BASF nem kap többé gázt, akkor a BASF-nek nagy problémája lesz, és nekünk, németeknek is nagy problémánk lesz” – összegezte a volt kancellár.

Schröeder a múlt héten Oroszországba látogatott. Kezdetben azt mondta az újságíróknak, hogy Moszkvában nyaral. Felesége, So Yong Kim Schröeder azonban később azt mondta a Spiegelnek, hogy a volt német kancellár nem nyaralni volt ott, hanem az energiapolitikáról folytatott megbeszéléseket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések